Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی گفت: حوادث لخته‌ساز تا سه ماه بعد از ابتلا به کروناهای متوسط و شدید رخ می‌دهد باید اقدامات پیشگیرانه بعد از بهبودی صورت گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اکبر سلیمانی فوق تخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: ویروس جدید کرونا به نام امیکرون سوش BR4BA5 که از همان خانواده ویروس‌های تاج‌دار بوده و به‌طور ساده می‌توان گفت از خانواده ویروس‌های سرماخوردگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با بیان اینکه وحشتناک‌ترین موج کرونا همان موج دلتا بود که مرگ و میر بسیاری داشت تصریح کرد: در ارتباط با امیکرون قدرت ویروس کمی کاهش یافت اما علی‌رغم جهش‌های متعدد و فرارهای مکرر ویروس از سیستم ایمنی با تلاش دانشمندان، واکسن‌‌های مختلفی علیه ویروس طراحی و ساخته شد و ایران نیز از این موضوع مستثنی نبود.
 
سلیمانی بیان کرد: با توجه به جهش‌های ویروس کرونا، این ویروس از واکسن‌ها فرارهای متعددی داشت و با توجه به درصد خوب پوشش واکسن باز هم سوش جدید، افراد بسیاری را مبتلا کرد و عده‌ای از آن‌ها را به سمت مرگ پیش برد.
 
این متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی ادامه داد: علائم بالینی ویروس BR4BA5 همان علائم سرماخوردگی است اما گلودردهای خاصی دارد و در برخی بیماران بسیار دردناک و رنج‌آور است، که یکی از ویژگی‌های تشخیصی آن، همین موضوع است و علائم عمومی مثل دردهای عضلانی و استخوانی، بی‌حالی شدید، کمردرد و پادرد و علائم تنفسی می‌تواند در این بیماری ایجاد شود.
 
وی یادآور شد: این ویروس هیچ فرقی با ویروس دلتا یا کروناهای قبلی ندارد و به راحتی می‌تواند ریه را درگیر کند، از همین‌رو نگرانی‌های هفته اول و هفته دوم همچنان وجود دارد و اگر دقت نشود و ویروس وارد ریه شود می‌تواند نگران‌کننده باشد.
 
سلیمانی بیان داشت:  باید بررسی شود فردی که دچار ویروس می‌شود چه ویژگی‌هایی دارد چراکه ویژگی‌های میزبان در شدت بیماری مهم است، اگر بیمار فردی باشد که سیستم ایمنی ضعیفی دارد و بیماری‌های مزمن قلبی و ریوی، روماتیسم و دیابت کنترل‌نشده و یا فشار خون داشته باشد، خانم باردار باشد یا داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی مصرف کند باید دقت بیشتری در حین بیماری داشته و اگر دچار علائم بالینی اولیه شد باید سریعا مراجعه کند تا دچار درگیری ریه نشود.
 
این متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی یادآور شد: این بیماری دو رو دارد، قسمتی که ریه را درگیر می‌کند و قسمتی که ریه را درگیر نمی‌کند و دارای علائم بالینی بسیار متنوعی چون سردرد، بدن‌درد، تب، تعریق شدید در عصر و شب، ضعف، سرفه و.. است و علت سرفه حتما درگیری ریه نیست، می‌تواند به علت درگیری مجاری تنفسی فوقانی رخ دهد.
 
وی بیان داشت: اگر سرفه‌ها طولانی و اذیت‌کننده شد حتما باید به‌عنوان یکی از علائم خطر تلقی شود، اما اگر ریه در اثر این ویروس درگیر شود علاوه‌بر شدت یافتن سرفه‌ها تنگی نفس و سنگینی سینه هم وجود دارد و در معایانات بالینی اگر بافت‌های ریه و پارانشیم ریه را درگیر کند، بیمار دچار کمبود اکسیژن می‌شود و این فاکتور تشخیص خوب برای پزشک است.
 
سلیمانی خاطرنشان کرد: تند شدن تنفس و تشدید علائم تنفسی فوقانی که تبدیل به علائم تحتانی می‌شود می‌تواند مبین درگیری ریه باشد و باید در این زمان به پزشک مراجعه شود.
 
این متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی با تاکید بر اینکه کرونا بیماری موزی و پیچیده‌ای است افزود: اگر بیشتر از 12 هفته علائم بالینی مرتبط با کووید ادامه یابد تحت عنوان سندروم لانگ کووید یا بیماری کووید طولانی‌مدت قلمداد می‌شود.
 
وی شایع‌ترین علائمی که مزمن و نگران‌کننده می‌شود را سرفه دانست و بیان داشت: سرفه مزمن به علت درمان نادرست یا به موقع باعث تنگی و انسداد برونش‌های کوچک می‌شود که باید به موقع به پزشک مراجعه شود و درمان آغاز شود.
 
سلیمانی یادآور شد: یکی دیگر از علائمی که مزمن و خسته‌کننده می‌شود، خستگی است که از آن به سندروم خستگی مزمن یا ضعف‌های عضلانی ایجاد می‌شود که با بازتوانی ریه و ورزش‌های هوازی و تمرین‌های تنفسی و داروهای کمک‌کننده درمان انجام می‌شود، اما این موضوع گاها تبدیل به مسائل روحی و روانی شده و نیاز به مشاوره حمایتی دارد.
 
وی سردردهای طولانی‌مدت را یکی دیگر از مشکلات بعد از کرونا دانست و گفت: اگر سردردها ناشی از انسداد و تنگی عروق و یا ایجاد لخته باشد، جای نگرانی نیست و با درمان‌های علائمی درمان می‌شود اما اگر حوادث لخته‌ساز به وقوع بپیوندند که به دنبال کروناهای متوسط تا شدید رخ می‌دهد و تا سه ماه بعد از کرونا ایجاد می‌شود و باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
 
این متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی افزود: حوادث لخته‌ساز در ارتباط با هر ارگانی از بدن ممکن است رخ دهد، اگر در سر ایجاد شود سردردهای شدید برای بیمار ایجاد می‌کند، اگر در پا ایجاد شود ورم و درد پا را به‌همراه دارد و اگر در یه رخ دهد باعث ایجاد تنگی نفس ناگهانی و شدید می‌شود و درمان‌های خاص خود را دارد، اما در افراد چاق و کم‌تحرک بیشتر دیده می‌شود.
 
وی بازگشت بویایی بعد از کرونا را حتمی دانست و یادآور شد: این مشکل تا یک سال هم گاها به طول انجامیده اما دائمی نبوده و بیمار می‌تواند با استفاده از بوهای تند غیرمضر مشکل را رفع کنند و دارو چندان موثر نیست.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ریه و بیماری های تنفسی متخصص آسم علائم بالینی ریه را درگیر یادآور شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۴۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصادف ۱۷۱ خودرو در سه روز گذشته در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی سرهنگ حبیب آبراهه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: تصادفات سه روز گذشته استان شامل ۱۱۴ فقره تصادف خسارتی و ۵۷ فقره تصادف جرحی بود.

رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی افزود: در ۷۲ گذشته ۱۷۱ فقره تصادف رانندگی در جاده‌های استان روی داد که موجب جان باختن چهار نفر و مصدومیت ۸۵ نفر شد.

وی با اشاره به نقش راننده، خودرو و جاده در وقوع تصادفات رانندگی، اظهار کرد: بیشترین علت تصادفات مربوط به بی احتیاطی، سرعت و سبقت غیرمجاز و کم توجهی و خواب آلودگی راننده است.

آبراهه در کنار عامل انسانی به نقش خودرو در وقوع حوادث رانندگی اشاره کرد و گفت: ۱۳ اردیبهشت در سانحه رانندگی در جاده شبستر - صوفیان، ترکیدگی تایر خودرو سوزوکی علت اصلی حادثه بود.

وی بر ضرورت کنترل سلامت و ایمنی خودرو قبل از سفر‌های برون شهری تاکید کرد: کم توجهی به این موارد حوادث غیر قابل جبرانی در پی دارد.

وی همچنین بر نقش جاده، گاردیل، خطوط و روشنایی جاده در حوادث رانندگی اشاره و اظهار کرد: وقوع پدیده‌های جوی همچون باران و برف هم بر ضرورت دقت بیشتر در رانندگی و رعایت سرعت مطمئنه می‌افزاید.

رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی در پایان با اشاره به نامناسب بودن آسفالت برخی محور‌های استان همچون اتوبان تبریز - زنجان اظهار امیدواری کرد: با دستور وزیر راه و شهرسازی در جهت ساماندهی و هموارسازی این آزاد راه تسریع شود.

دیگر خبرها

  • فوت ۳۹ نفر در حوادث جوی از ابتدای سال تا ۱۵ اردیبهشت
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • تصادف ۱۷۱ خودرو در سه روز گذشته در آذربایجان شرقی
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟