Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیاه سرفه یک عفونت بسیار مسری دستگاه تنفسی است. در بسیاری از افراد، این بیماری با سرفه شدید بروز می‌کند و به دنبال آن تنفس شدید با صدای بلند شنیده می‌شود.

قبل از کشف واکسن، سیاه سرفه یک بیماری کودکی محسوب می‌شد. در حال حاضر سیاه سرفه در درجه اول کودکانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که دوره کامل واکسیناسیون نشده و نوجوانان و بزرگسالانی که ایمنی آن‌ها ضعیف شده است را درگیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرگ و میر ناشی از سیاه سرفه نادر است، اما بیشتر در نوزادان مشاهده می‌شود. به همین دلیل برای خانم‌های باردار و سایر افرادی که ارتباط نزدیکی با یک نوزاد دارند - بسیار مهم است که در برابر سیاه سرفه واکسینه شوند.

علائم سیاه سرفه:

هنگامی که به سیاه سرفه مبتلا می‌شوید، حدود هفت تا ۱۰ روز طول می‌کشد تا علائم و نشانه‌های آن ظاهر شود، اگرچه بعضی اوقات می‌تواند طولانی‌تر شود. آن‌ها معمولاً در ابتدا خفیف و شبیه به سرماخوردگی هستند:

• آبریزش بینی

• گرفتگی بینی

• چشم‌های قرمز و آبکی

• تب

• سرفه

بعد از یک یا دو هفته، علائم و نشانه‌ها بدتر می‌شوند. مخاط ضخیم در مجاری هوایی شما جمع می‌شود و باعث سرفه غیرقابل کنترل می‌شود. حملات شدید و طولانی مدت سرفه ممکن است:

• استفراغ را تحریک کنید

• منجر به قرمز یا آبی شدن صورت

• باعث خستگی شدید می‌شود

با این حال، بسیاری از مردم ویژگی مشخصی را ایجاد نمی‌کنند. گاهی اوقات، سرفه مداوم و بریده بریده تنها نشانه‌ای از این است که یک فرد بزرگسال یا بزرگسال مبتلا به سیاه سرفه می‌کند.

ممکن است نوزادان به هیچ وجه سرفه نکنند. درعوض، ممکن است برای نفس کشیدن تلاش کنند، یا حتی ممکن است موقتا تنفس آن‌ها متوقف شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید:

اگر سرفه‌های شما باعث می‌شود شما یا فرزندتان دچار موارد زیر شوید به پزشک مراجعه کنید:

• استفراغ

• پوست قرمز یا آبی روشن

• به نظر می‌رسد برای نفس کشیدن تلاش می‌کنید

• با صدای بلند نفس می‌کشید

علل بروز سیاه سرفه:

سیاه سرفه ناشی از نوعی باکتری به نام Bordetella pertussis است. وقتی فرد آلوده سرفه می‌کند یا عطسه می‌کند، قطرات ریز جوانه‌ای در هوا پاشیده می‌شوند و به ریه‌های هر کسی که در آن نزدیکی باشد وارد می‌شود.

عوامل خطر:

واکسن سیاه سرفه که شما در کودکی دریافت می‌کنید سرانجام از بین می‌رود. این بیشتر نوجوانان و بزرگسالان را در معرض ابتلا به عفونت در هنگام شیوع بیماری قرار می‌دهد.

نوزادانی که سن آن‌ها کمتر از ۱۲ ماه است که واکسینه نشده اند یا مجموعه کامل واکسن‌های توصیه شده را دریافت نکرده اند، بیشترین خطر عوارض شدید و مرگ را دارند.

عوارض سیاه سرفه:

نوجوانان و بزرگسالان معمولاً بدون هیچ مشکلی از سیاه سرفه بهبود می‌یابند. در صورت بروز عوارض، آن‌ها به عنوان عوارض جانبی سیاه سرفه، مانند:

فتق شکمی

پارگی رگ‌های خونی در پوست یا سفیدی چشم شما

نوزادان:

در شیرخواران (به ویژه در سن زیر ۶ ماه) عوارض ناشی از سیاه سرفه، شدیدتر است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ذات الریه

تنفس آهسته یا توقف تنفس

کم آب شدن بدن یا کاهش وزن به دلیل مشکلات تغذیه‌ای

تشنج

ضربه مغزی

از آنجا که نوزادان و کودکان نوپا بیشترین خطر عوارض ناشی از سیاه سرفه را دارند، احتمالاً در بیمارستان نیاز به درمان دارند. این عوارض می‌تواند برای نوزادانی که سن آن‌ها کمتر از ۶ ماه است، خطرناک باشد.

راه‌های پیشگیری از سیاه سرفه:

بهترین راه برای جلوگیری از سیاه سرفه، واکسن سیاه سرفه است که پزشکان اغلب به همراه واکسن دیگر دیفتری و کزاز ارائه می‌دهند. پزشکان توصیه می‌کنند واکسیناسیون را در دوران نوزادی شروع کنند.

واکسن شامل یک سری از پنج تزریق است که به طور معمول به کودکان در این سنین تزریق می‌شود:

۲ ماه

۴ ماه

۶ ماه

۱۵ تا ۱۸ ماه

۴ تا ۶ سال

عوارض جانبی واکسن:

عوارض جانبی واکسن معمولاً خفیف است و ممکن است شامل تب، لنگ زدن، سردرد، خستگی یا درد در محل تزریق باشد.

دوز‌های تقویت کننده:

نوجوانان: از آنجا که مصونیت از واکسن تا ۱۱ سالگی از بین می‌رود، پزشکان توصیه می‌کنند که در آن سن یک دوز تقویت کننده برای محافظت در برابر سیاه سرفه، دیفتری و کزاز انجام شود.

بزرگسالان: برخی از انواع واکسن کزاز و دیفتری هر ۱۰ سال شامل محافظت در برابر سیاه سرفه می‌شوند. این واکسن همچنین خطر ابتلا به سرخک شما را به نوزادان کاهش می‌دهد.

زنان حامله: هم اکنون کارشناسان بهداشت توصیه می‌کنند که زنان باردار واکسن سرپسی را بین هفته‌های ۲۷ تا ۳۶ حاملگی دریافت کنند. این همچنین ممکن است در طی چند ماه اول زندگی از کودک محافظت کند.

تشخیص سیاه سرفه:

تشخیص سیاه سرفه در مراحل اولیه آن می‌تواند مشکل باشد، زیرا علائم و نشانه‌ها مشابه سایر بیماری‌های تنفسی شایع مانند سرماخوردگی، آنفولانزا یا برونشیت است.

بعضی اوقات، پزشکان می‌توانند با سؤال از علائم و گوش دادن به سرفه، سیاه سرفه را تشخیص دهند. آزمایش‌های پزشکی ممکن است برای تأیید تشخیص نیاز باشد. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

کشت بینی یا حلق و آزمایش: پزشک شما نمونه‌ای از خلط را از بینی یا گلو می‌گیرد. سپس نمونه برای اثبات وجود باکتری‌های سیاه سرفه بررسی می‌شود.

آزمایش خون: برای بررسی تعداد گلبول‌های سفید خون، ممکن است یک نمونه خون گرفته شود و به آزمایشگاه فرستاده شود، زیرا گلبول‌های سفید خون به بدن در مبارزه با عفونت‌ها، مانند سیاه سرفه کمک می‌کند. تعداد گلبول‌های سفید خون بالا به طور معمول حاکی از وجود عفونت یا التهاب است. این یک آزمایش عمومی است و مخصوص سیاه سرفه نیست.

عکسبرداری از قفسه سینه: پزشک شما ممکن است برای بررسی وجود التهاب یا مایع در ریه‌ها، پرتونگاری را انجام دهد، که ممکن است در صورت وجود پنومونی باعث سرفه و سرفه‌های دیگر و سایر عفونت‌های تنفسی شود.

راه‌های درمان سیاه سرفه:

نوزادان به طور معمول برای معالجه در بیمارستان بستری می‌شوند، زیرا سیاه سرفه برای آن گروه سنی خطرناک‌تر است. اگر کودک شما نمی‌تواند مایعات یا مواد غذایی را مصرف کند، مایعات داخل وریدی ممکن است لازم باشد. همچنین کودک شما برای جلوگیری از شیوع عفونت از دیگران جدا خواهد شد.

درمان کودکان بزرگتر و بزرگسالان معمولاً در خانه قابل کنترل است.

دارو‌های درمان سیاه سرفه:

آنتی بیوتیک‌ها باکتری‌های ایجاد کننده سیاه سرفه را از بین می‌برد و به بهبودی سریع کمک می‌کند. به اعضای خانواده در معرض بیماری ممکن است آنتی بیوتیک‌های پیشگیرانه داده شود.

سبک زندگی و دارو‌های خانگی:

نکات زیر در مورد افرادی که به دلیل سیاه سرفه در خانه درمان می‌شوند، کاربرد دارد:

• استراحت فراوان کنید: یک اتاق خواب خنک، ساکت و تاریک ممکن است به شما در آرامش و استراحت بهتر کمک کند.

• به مقدار زیاد مایعات بنوشید: آب، آب میوه و سوپ‌ها گزینه‌های خوبی هستند. در کودکان، به ویژه، مراقب علائم کمبود آب بدن مانند لب‌های خشک، گریه بدون اشک و ادرار مکرر باشید.

• وعده‌های غذایی کمتری بخورید: برای جلوگیری از استفراغ بعد از سرفه، وعده‌های غذایی کوچکتر و بیشتر را جایگزین غذا‌های زیاد کنید.

• هوا را تمیز کنید: خانه خود را از تحریک کننده‌هایی که می‌تواند باعث ایجاد سرفه مانند دود تنباکو و دود ناشی از شومینه شود، پاک کنید.

• جلوگیری از انتقال: هنگام سرفه دهان خود را بپوشانید و اغلب دستان خود را بشویید. اگر حتماً در اطراف دیگران هستید، ماسک بزنید.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسن سیاه سرفه سیاه سرفه درمان سیاه سرفه سیاه سرفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۵۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

به گزارش ایسنا، هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود.

سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.

به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.

طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.

تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.

مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع ۲ مختل می‌شود.

نظر یک متخصص تغذیه

جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع ۲ داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.

وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.

مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.

این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب