Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@13:47:05 GMT

۱۱ روش درمان گلودرد شدید در خانه

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۴۶۴۸

گلودرد می‌تواند اولین نشانه سرماخوردگی، عوارض جانبی از تار‌های صوتی آسیب دیده یا نشان دهنده یک بیماری حاد و جدی (همانند گلودرد استرپتوکوکی) باشد. صرف نظر از علت ایجاد گلودرد، نگرانی سریع شما زمانی که گلودرد بدتر می‌شود این است که چگونه آن را سریع‌تر درمان کنید.

ممکن است به پزشک مراجعه کنید، اما برخی از بهترین روش‌ها، درمان‌های خانگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله قصد داریم ۱۱ مورد از بهترین درمان‌های خانگی برای بهبود گلودرد را بیان کنیم.


۱. درمان گلودرد با ضد التهاب‌ها:


یکی از موثرترین درمان‌ها برای گلودرد استفاده از دارو‌هایی همچون ادویل یاقرص مسکن Aleve است که خاصیت ضد التهابی دارند.

این دارو‌ها ترکیبی از دارو‌های ضد درد و ضد التهاب هستند، به طوری که باعث ایجاد حس خوب در شما می‌گردند و برخی از نشانه‌های تورم مرتبط با گلودرد را نیز کاهش می‌دهند. اگر علاوه بر موارد موجود تب نیز دارید استفاده از این دارو‌ها می‌تواند نشانه‌های آن را کاهش دهد.


۲. تسکین گلودرد با غرغره کردن آب نمک:


مطالعات متعدد نشان می‌دهد که غرغره کردن آب نمک در ساعت‌های مختلف روز با آب گرم می‌تواند تورم موجود در گلو را کاهش دهد و محرک‌ها یا باکتری‌های موجود را نیز از بین ببرد.

پزشکان معمولا توصیه می‌کنند نصف قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب گرم حل کنید. اگر طعم نمک برایتان آزاردهنده است، سعی کنید کمی عسل به ترکیب ذکر شده اضافه نمایید.


۳. استفاده از اسپری‌ها و قطره‌های موجود:


استفاده از قطره‌های سرفه می‌تواند تولید بزاق را تحریک کند و به مرطوب نگه داشتن گلو نیز کمک نماید. اما بیشتر دارو‌های موجود در بازار مفید نیستند. بهتر است از آب نبات‌های مخصوص سرفه استفاده کنید. برای اینکه تاثیر بهتر و بیشتری دریافت نمایید می‌توانید از برندی استفاده کنید که محصولات آن خاصیت بی‌حس کنندگی و آرامش بخشی را دارد.

استفاده از اسپری‌هایی همچون Chloraseptic نیز دارای تاثیر خنک کنندگی است. موارد ذکر شده درمانی برای گلو درد یا سرماخوردگی نیست بلکه می‌تواند درد را به صورت موقت پنهان کند.


۴. شربت سرفه:


اگر هنوز سرفه ندارید، استفاده از شربت سرفه می‌تواند گلودرد شما را تسکین دهد. همانند قطره‌ها و اسپری‌ها، این مواد نیز می‌توانند گلو را بپوشانند و تسکین موقتی برای درد شما باشند.

اگر می‌خواهید سرکار بروید بهتر است از شربت‌هایی استفاده کنید که خاصیت خواب آوری ندارند. اما اگر به خاطر گلودرد مشکل خواب دارید، بهتر است از موادی استفاده کنید که شامل تسکین دهنده درد و آنتی هیستامین هستند.


۵. مایعات:


استفاده از مایعات به خصوص زمانی که بیمار هستید و گلویتان ملتهب یا تحریک شده است، بسیار ضروری ومهم می‌باشد. شما باید به اندازه کافی مایعات بنوشید تا ادرارتان به رنگ شفاف یا زرد در بیاید. همین امر موجب می‌شود غشای مخاطی مرطوب گردد و بدن به آسانی با باکتری‌های موجود مبارزه نماید.

بعد از نوشیدن مایعات خواهید دید که حس بهتری دارید. آنچه می‌نوشید به خودتان بستگی دارد. آب همیشه انتخاب بهتری بوده، اما شما می‌توانید از آب میوه یا یک نوشیدنی شور همچون آب مرغ نیز استفاده کنید.


۶. چای:


یک فنجان چای گرم می‌تواند درمان سریع‌تری را به همراه داشته باشد و درد گلویتان را تسکین دهد. چای معمولی که معمولا از دم کردن چای سیاه یا سبز به دست می‌آید، حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند و جلوی بروز عفونت را نیز بگیرد.

برای اینکه تاثیر بیشتری دریافت کنید، به چای خود یک قاشق عسل بیفزایید. اینکار باعث می‌شود خاصیت ضد باکتریایی چای شما افزایش یابد و درمان سریع‌تر گردد.


۷. سوپ مرغ:


یکی از درمان‌های قدیمی برای سرماخوردگی استفاده از سوپ مرغ است که می‌تواند گلودرد را تسکین دهد. سدیم موجود در آب مرغ خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند نشانه‌های درد را به سرعت تسکین دهد. زمانی که مریض هستید، سوپ مزیت دیگری نیز دارد.

مصرف سایر مواد غذایی که نیاز به جویدن دارند ممکن است برای شما دردآور و سخت باشد، بنابراین خوردن یک غذای آبکی همچون سوپ برای گلودرد بسیار مفید خواهد بود. همچنین مصرف آن مواد مغذی مورد نیاز بدن را نیز تامین خواهد کرد.


۸. پف نبات ساخته شده از گیاه ختمی:


اگرچه هنوز تاثیر این گیاه بر روی درمان گلودرد ثابت نشده است، اما سال‌هاست که به عنوان تسکین دهنده درد‌های گلو، سرفه و سرماخوردگی از آن استفاده می‌شود.

بر اساس گزارش‌های موجود، پف‌نبات‌هایی که از گیاه ختمی درست می‌شوند می‌تواند درد گلو را تسکین دهد، زیرا ژلاتین موجود در آن گلو را می‌پوشاند. اگر گلوی شما واقعا ملتهب بوده و بلعیدن مواد برایتان دشوار است، می‌توانید از این پف نبات‌ها استفاده کنید.


۹. استراحت:


اگرچه استراحت یک راه حل سریع برای درمان درد‌های گلو نیست، اما می‌تواند بهترین کار برای مبارزه با عفونتی باشد که درد گلو را ایجاد کرده است.

اکثر قریب به اتفاق درد‌های گلو توسط ویروس‌های سرماخوردگی ایجاد می‌شوند. همه ما می‌دانیم که معمولا درمان خاصی برای سرماخوردگی وجود ندارد؛ بنابراین باید مطمئن شوید که بدنتان به خوبی استراحت می‌کند و می‌تواند با این ویروس‌ها مبارزه نماید.


۱۰. تاثیر مصرف آنتی بیوتیک در درمان گلودرد شدید


معمولا و در بیشتر مواقع، گلودرد به خاطر وجود عفونت باکتریایی همچون استرپتوکوک ایجاد می‌شود. اگر و فقط اگر، گلودرد استرپتوکوکی یا سایر عفونت‌های باکتریایی در شما ثابت شد، پزشک باید از آنتی بیوتیک استفاده کند. (استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان گلودردی که توسط ویروس ایجاد شده است نمی‌تواند موثر و مفید باشد).

سعی کنید همیشه دارو‌های تجویزی خود را تا آخر مصرف کنید حتی اگر احساس می‌کنید حالتان بهتر شده و گلودردتان تسکین یافته است.


۱۱. خواص هل برای درمان گلو درد


مخلوطی از هل، دارچین و فلفل سیاه می‌تواند در درمان گلودرد شگفتی بیافریند. در حالی که هل گلو درد را تسکین می‌بخشد و تحریک و التهاب گلو را کاهش می‌دهد، دارچین نیز خواص ضد باکتریایی را ارائه می‌دهد و فلفل سیاه نیز دسترسی زیستی این دو ماده را فراهم می‌کند.

می‌توانید ۱ گرم از هر نوع پودر هل و دارچین و ۱۲۵ میلی گرم فلفل سیاه به همراه ۱ قاشق چایخوری عسل میل کنید. تمام مواد را مخلوط کرده و روزی سه بار این مخلوط را در دهان کم کم بمکید.

منبع: سلامت

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: درمان گلودرد استفاده کنید تسکین دهد درمان گلو درمان ها دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۴۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟

آب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنی‌هایی است که خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب‌ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند. برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.

به گزارش همشهری آنلاین، از جمله فواید آب زرشک می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، درمان سرماخوردگی، بهبود عملکرد گوارش، تقویت استخوان‌ها و ... اشاره کرد.

حال به توضیح بیشتر خواص آن در هر حیطه می‌پردازم:

خواص زرشک برای کبد:

زرشک به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند، التهاب کبد را کاهش داده، از آسیب‌های کبدی جلوگیری کرده و سم‌زدایی کبد را تسریع می‌کند.

فواید آب زرشک ناشتا:

مصرف ناشتای آب زرشک با تحریک ترشح صفرا، باعث دفع سموم و مواد زائد از کبد شده و هضم و جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد.

درمان مشکلات پوستی:

زرشک با داشتن خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی، برای درمان آکنه، التهابات، جوش و زخم‌های پوستی مفید است.

درمان اسهال:

پکتین و فیبر موجود در زرشک باعث جذب بهتر آب و متوقف کردن اسهال می‌شود.

کاهش قند خون:

زرشک حاوی ترکیباتی است که باعث کاهش جذب قند و کربوهیدرات‌ها در روده می‌شود و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند. اثر کاهش قند خون توسط بربرین در زمانی کشف شد که بربرین برای درمان اسهال در افراد دیابتی در چین استفاده شد. بربرین ممکن است کمی سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. یک مطالعه آزمایشی از ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو تا سه بار در روز تا سه ماه استفاده کرد؛ محققان کنترل قند خون توسط این ماده شیمیایی را به اندازه متفورمین که یک درمان خط اول برای دیابت نوع ۲ است، پیشنهاد کردند.

جلوگیری از سرطان:

خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی زرشک باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی کند که این امر در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است.

کاهش کلسترول:

فیبر و پکتین موجود در زرشک با کاهش جذب چربی و کلسترول، از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری می‌کند. شواهد اولیه وجود دارد که بربرین می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بالا کمک کند. مصرف ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو بار در روز به مدت سه ماه باعث کاهش کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید می‌شود. مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم بربرین همراه با دارو‌های کاهش دهنده کلسترول (مانند سیمواستاتین) در کاهش کلسترول موثرتر از استفاده از دارو به تنهایی بود.

کمک به لاغری:

زرشک با کاهش اشتها و جلوگیری از جذب و ذخیره‌سازی چربی، به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی می‌کند.

درمان کبد چرب:

آنتی‌اکسیدان‌های زرشک با کاهش التهاب کبدی، از تجمع چربی در کبد جلوگیری کرده و در درمان کبد چرب مفید است.

درمان PCOS:

زرشک با تنظیم سطح هورمون‌های زنانه، به درمان علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک کمک می‌کند.

درمان افسردگی:

ترکیبات زرشک اثرات ضدافسردگی داشته و مصرف آن می‌تواند به بهبود علائم افسردگی کمک کند.

درمان عفونت‌ها:

زرشک به دلیل داشتن ویتامین C فراوان، خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

خواص آب زرشک برای غلظت خون:

یکی از فواید آب زرشک کاهش غلظت خون است. مخصوصا زرشک پفکی باعث کاهش غلظت خون در بیماران قلبی و عروقی می‌شود؛ و به طور کلی آب زرشک باعث رقیق شدن خون و کاهش فشار خون می‌شود البته اگر بدون نمک مصرف شود. چون استفاده با نمک باعث افزایش فشار خون خواهد شد

عوارض جانبی زرشک چیست؟

زرشک را در مقادیر زیاد بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید؛ به خصوص اگر از دارو‌های ضد انعقاد (رقیق کننده‌های خون)، دارو‌های فشار خون، دارو‌های دیابت یا دیورتیک‌ها استفاده می‌کنید.

عوارض جانبی رایج زرشک می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

استفراغ

اسهال

عوارض جانبی شدید

عوارض جانبی شدید زرشک شامل موارد زیر است:

تحریک شدید کلیه و پوشاندن علائم UTI ۴ مانند ادرار خونی، درد هنگام ادرار، درد کمر یا معده و تب

تشنج

افت خطرناک فشار خون، ضربان قلب و تنفس

در صورت بروز این علائم پس از مصرف زرشک فوراً به پزشک مراجعه کنید.

چه کسانی نباید زرشک بخورند؟

هنگام استفاده از زرشک نکات احتیاطی زیر را در نظر داشته باشید:

واکنش آلرژیک شدید: اگر به زرشک یا مواد تشکیل دهنده آن حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید. در صورت نیاز به توضیح، از داروساز یا پزشک خود بخواهید لیست کاملی از مواد تشکیل دهنده را ارائه دهد.

بارداری: افراد باردار نباید از زرشک استفاده کنند، زیرا ممکن است باعث تحریک انقباضات رحمی و سقط جنین شود.

تغذیه با شیر مادر: ایمنی زرشک در شیردهی ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

بزرگسالان بالای ۶۵ سال: مطالعاتی در مورد استفاده از زرشک در بزرگسالان بالای ۶۵ سال انجام شده است. قبل از استفاده از زرشک حتما با پزشک خود صحبت کنید.

کودکان: ایمنی زرشک در کودکان ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

سایر تغییرات: زرشک نباید جایگزین درمان‌های معمولی شود. به ویژه، آن را نباید به عنوان یک درمان خانگی برای UTI استفاده کرد. اگر باکتری‌های عامل عفونت ادراری به طور کامل ریشه کن نشوند، عفونت ممکن است به کلیه‌ها سرایت کند، حتی اگر علائمی مانند ادرار کردن دشوار یا دردناک ناپدید شوند.

زرشک را با چه دارو‌هایی نخورم؟

تداخلات زیر با زرشک امکان پذیر است:

دارو‌های ضد انعقاد (رقیق کننده‌های خون): زرشک ممکن است اثربخشی دارو‌های رقیق کننده خون را تغییر دهد. در صورت مصرف دارو‌های ضد انعقاد از مصرف زرشک خودداری کنید.

دارو‌های فشار خون: زرشک ممکن است اثرات دارو‌های فشار خون را افزایش دهد. در صورت مصرف زرشک از آن‌ها اجتناب کنید.

دیورتیک‌ها (قرص‌های آب): زرشک ممکن است اثرات این دارو‌ها را افزایش دهد. قبل از استفاده از این دو با پزشک خود صحبت کنید.

دارو‌های دیابت: زرشک ممکن است قند خون را کاهش دهد و اثرات این دارو‌ها را قوی‌تر کند. در صورت مصرف دارو‌های دیابت از خوردن زرشک پرهیز کنید.

سایر دارو‌های متابولیزه شده توسط کبد: از آنجایی که زرشک روی کبد اثر می‌گذارد، ممکن است نحوه عملکرد بسیاری از دارو‌ها را که توسط کبد متابولیزه می‌شوند در بدن شما تغییر دهد.

آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟

مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:

مصرف آب زرشک یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است. مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.

بهترین زمان مصرف آب زرشک برای کنترل غلظت خون صبح روز است. این به دلیل این است که صبح، معمولاً فاصله زمانی طولانی‌تری بین وعده شبانه‌روزی و صبحانه وجود دارد و بدن نیاز به انرژی دارد. مصرف آب زرشک در صبح، می‌تواند به فعالیت متابولیسم و پاکسازی بدن از مواد مضر کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند. همچنین، مصرف آب زرشک بهتر است قبل از صرف وعده غذای اصلی یا حداقل ۳۰ دقیقه بعد از آن باشد. این اقدام می‌تواند به هضم بهتر غذا و جذب مواد مغذی کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند.

دیگر خبرها

  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • میگرن چیست؟ (فیلم)
  • روشی برای درمان تنبلی چشم
  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳