Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که بخش‌های بالایی مجرا‌های تنفسی را درگیر می‌کند. این بیماری به ناگاه رخ می‌دهد و نشانه‌هایی مانند تب، کوفتگی و درد در بدن، سردرد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفه خشک و گلوی دردناک یا خشک را بروز می‌دهد. آنفولانزا با سرماخوردگی تفاوت دارد؛ به‌طور معمول نشانه‌های آنفولانزا شدید‌تر است و بیمار اغلب نسبت به سرماخوردگی زمان بیشتری از کار و مدرسه بازمی‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پارسا کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت مهاباد اطلاعاتی در خصوص بیماری آنفولانزا بیان کرد.

علایم و راه انتقال بیماری:

تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد، سردرد، خستگی، بدن درد، آبریزش بینی و چشم، ناراحتی گلو و سرفه از علایم این بیماری و ترشحات حلق و بینی بیماران، مخزن عفونت است و سرفه و عطسه باعث انتقال بیماری می‌شود.

انتشار بیماری:

ویروس آنفلوانزا، دائما در حال تغییر می‌باشد که همین موضوع زمینه ساز وقوع همه گیری آنفلوانزا است. تاکنون سه نوع آنفلوانزا به نام‌های B ,A و C شناخته شده است که نوع A، بیشترین توانایی ایجاد همه گیری را دارد.

کودکان در سنین مدرسه، هسته اولیه انتشار آلودگی محسوب می‌شوند و افزایش تعداد کودکان مبتلا به بیماری تنفسی تب دار، اغلب اولین نشانه شروع همه گیری آنفلوانزا در یک جامعه است که با ظهور موارد بیماری در بالغین ادامه می‌یابد.

در طی اپیدمی‌های سالیانه بیماری حدود ۵۰۰- ۴۵۰ هزار نفر از آحاد مردم استان به این بیماری مبتلا می‌شوند که حدود ۸۰ درصد آن‌ها محدود شونده بوده و بدون نیاز به درمان بهبود می‌یابند و فقط حدود ۲۰ درصد مبتلایان نیاز به اقدامات مراقبتی در مراکز درمانی دارند.

واکسیناسیون آنفلوانزا:

واکسیناسیون بر علیه آنفلوانزا از عوارض شدید بیماری جلوگیری کرده و موارد بستری را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

فاصله زمانی واکسیناسیون تا ایجاد ایمنی در بدن، حدود ۲ هفته طول می‌کشد.

به دلیل تغییرات در ویروس آنفلوانزا، لازم است هر ساله واکسیناسیون با واکسن آنفلوانزا تکرار شود.

در صورت دریافت واکسن، احتمال ابتلا به شکل خفیف آنفلوانزا وجود دارد.

واکسن آنفلوانزا، تاثیری بر سایر ویروس‌ها و بیماری‌های مشابه ندارد.

واکسن آنفلوانزا از بروز سرماخوردگی جلوگیری نمی‌کند.

اولویت مصرف واکسن آنفلوانزا در کدام گروه‌های جامعه می‌باشد؟

سالمندان و بیماران ضعیف و ناتوان.

مبتلایان به بیماری‌های مزمن ریوی، قلبی، کلیوی و نقص ایمنی.

کودکانی که به مدت طولانی تحت درمان با آسپرین بوده اند.

پرسنل بهداشتی درمانی.

عوارض بیماری:

در صورت عدم درمان بیماری و طولانی شدن بیماری عوارضی نظیر ذات الریه (پنومونی) و عوارض سیستم عصبی در بالغین و

عفونت گوش میانی در کودکان میتواند ایجاد شود.

تشخیص و درمان:

آنفلوانزا یک بیماری خود محدود شونده بوده و معمولا نیاز به درمان‌های اختصاصی ندارد، ولی در صورت تشدید علایم شامل تب شدید و طول کشیده بیش از ۳ روز و بروز علائم تنفسی شدید نظیر تنگی نفس و بدتر شدن حال عمومی بایستی به پزشک مراجعه و پس از تشخیص تحت درمان لازم قرار گیرد.

راه‌های سرایت بیماری:

فرد مبتلا می‌تواند از یک روز قبل از بروز علائم تا هفت روز بعد، بیماری را به دیگران انتقال دهد.

ویروس عامل بیماری بوسیله ترشحات تنفسی بیماران از طریق سرفه و عطسه در محیط پخش شده و از راه‌های ذیل به افراد سالم منتقل می‌شود:
۱- استنشاق هوای آلوده به ترشحات تنفسی بیماران
۲- دست دادن، در آغوش گرفتن و روبوسی با بیمار
۳- تماس با اشیاء آلوده به ترشحات تنفسی بیمار (مانند دستمال و سطح)

راه‌های پیشگیری از ابتلا و جلوگیری از گسترش بیماری:

۱- از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری شود (فاصله حداقل حدود ۱ متر رعایت شود).
۲- شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون بخصوص در صورت تماس دست‌ها با سطوح و اشیاء

۳- استفاده از دستمال کاغذی موقع عطسه و سرفه برای پوشاندن دهان وبینی
۴- دفع صحیح دستمال آلوده به ترشحات دهان وبینی (دستمال را در یک کیسه نایلونی گذاشته و درب آنرا گره زده و در سطح آشغال بیندازید).
۵- از مالیدن دست‌ها به چشمها، دهان و بینی خودداری شود.
۶- استراحت، نوشیدن کافی مایعات
۷- رعایت بهداشت فردی و عمومی
۸- رعایت توصیه‌های پزشکی
۹- واکسیناسیون

چه افرادی واکسن آنفلوانزا را نمی‌توانند استفاده کنند؟

افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، بیماران تب دار و افرادی که در موارد قبلی تزریق واکسن، حساسیت داشته اند نباید واکسن آنفلوانزا را استفاده کنند.

آیا می‌دانید:

مشاهده موارد تک گیر آنفلوانزا، زنگ خطری برای طغیان و همه گیری آن است.

در جریان همه گیری آنفلوانزا افراد مسن، بیماران دچار بیماری‌های مزمن، کودکان و زنان باردار، بیشترین آسیب را می‌بینند.

همه گیری آنفلوانزا، علاوه بر موارد بالای ابتلا و مرگ و میر، صدمات شدید اجتماعی و اقتصادی نیز به دنبال دارد.

واکسیناسیون، از عوارض شدید بیماری و مرگ و میر می‌کاهد.

واکسیناسیون ۹۰-۷۰ درصد در پیشگیری مؤثر است.

تراکم جمعیت و مسافرت‌های هوایی از عوامل تشدید همه گیری آنفلوانزا هستند.

در جریان جهان گیری آنفلوانزا، ۲۵ درصد افراد جامعه، مبتلا خواهند شد.

انتهای پیام / س خ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت درمان آنفلوانزا سرماخوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۹۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی

دکتر رامیار فرزان امروز با اعلام این خبر اظهار کرد: کنگره کشوری سوختگی برای نخستین بار در استان گیلان برگزار می شود.

وی بیهوشی و مراقبت های ویژه در سوختگی، مدیریت بیماران سوختگی در اورژانس های پیش بیمارستانی، پرستاری در سوختگی، بازتوانی در سوختگی، هوش مصنوعی در سوختگی، جراحی های ترمیمی و زیبایی در سوختگی، مهندسی بافت و درمان های نوین در سوختگی و پزشکی بازساختی، دستاوردهای دانش بنیان در سوختگی و سلامت روان در سوختگی را از جمله محورهای این دوره کنگره دانست و افزود: کنگره دوازدهم در روزهای دوم و سوم خردادماه ۱۴۰۳ در تالار مرکزی رشت برگزار می شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه کنگره مذکور با همکاری انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران و مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی استان برگزار می شود، عنوان کرد: علاقمندان جهت شرکت در این کنگره می توانند از طریق سایت http://www.burn۲۰۲۴.gums.ac.irثبت نام کنند.

فرزان از ارسال بالغ بر ۳۶۱ مقاله پزشکی، پرستاری و اتاق عمل در رشته های تخصصی به دبیرخانه کنگره واقع در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد و تاکید کرد: ۱۷۸ مقاله مورد تایید داوران قرار گرفته و ۴۸ مقاله به صورت شفاهی و ۱۳۰ مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.

رئیس دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی همچنین به برگزاری کارگاه های آموزشی و نمایشگاه های تخصصی تجهیزات پزشکی حوزه سوختگی در حاشیه این کنگره اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت در این کارگاه ها برای تمام رده های پزشکی، پرستاری و اتاق عمل امتیاز آموزشی دارد.

۹۵ درصد سوختگی ها قابل پیشگیری است

دکتر محمد طلوعی، دبیر علمی دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی نیز، سوختگی را یک بیماری شایع دانست که افراد مختلف را درگیر می کند و گفت: توده مردم درگیر این موضوع هستند و لذا باید آگاهی عمومی را افزایش دهیم.

وی ۹۵ درصد سوختگی ها را قابل پیشگیری دانست و تاکید کرد: آگاهی دادن به مردم می تواند هم به پیشگیری و هم به درمان سوختگی کمک کند.

دبیر علمی کنگره سوختگی گیلان، مشکلات زیرساختی در بخش های گرمایی را از جمله عوامل ایجاد سوختگی دانست و ادامه داد: با اصلاح الگوهای مصرف و بهره گیری از سوخت و مدیریت دمای وسائل گرمایشی و آبگرمکن ها و... می توان از سوختگی پیشگیری کرد.

وی از بستری ۵۰۰ مورد سوختگی در استان گیلان طی سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: مراجعات سرپایی مرتبط با سوختگی چهار برابر بستری‌هاست و کلیه بیماران تحت درمان قرار گرفتند.

طلوعی با بیان اینکه سوختگی می تواند تا سال ها فرد را دچار عدم کارکرد اجتماعی و اقتصادی کند، گفت: سوختگی علاوه بر بار اقتصادی درمان، از کار افتادگی اجتماعی را به دنبال دارد و بار روانی آن بر فرد و خانواده بسیار زیاد است.

وی جمعیت ۲۰ تا ۴۰ سال را بیشتر در معرض خطر سوختگی دانست و تاکید کرد: سوختگی با آتش شایع ترین نوع سوختگی بوده، اما سوختگی با مایعات در کودکان بیشتر است؛ سوختگی های الکتریکی و شیمیایی و استنشاقی در رده های بعدی قرار می گیرند و عموما مردان بیشتر از زنان درگیر سوختگی می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی